Fokusera mera! Med sköna beats.

Tröttheten slår till som ett brev på posten såhär års och det kan vara svårt att hitta motivation att hitta på saker och kanske till och med att hålla fokus på jobbet.

Läkarna förskriver D-vitamin i mängder – vi rekommenderar att du sätter på en riktigt bra spellista!

Forskning visar nämligen att musik är ett kraftfullt verktyg för att stärka vår mentala hälsa, vårt välmående och att den till och med stimulerar hjärnan och kreativiteten.

Elektronisk musik har visat sig vara mest effektivt i syftet att skapa en både lugn och kreativ miljö, vilket stämmer överens med vår uppfattning; sköna beats med behagliga elektroniska melodier gör att man nästan hamnar i ett sorts meditativt tillstånd. Kreativiteten ökar, det är enklare att stänga ute onödigt brus man får enklare för att fokusera.

Nästa gång du känner att ditt fokus sviker dig, skippa dagens tionde kopp kaffe och slå på vår bästa playlist för ett riktigt skarpt sinne istället!

https://open.spotify.com/playlist/3rWraFsyFUFbDHbXughjVK?si=IZzC7pVPTQyIEmAZi_Ngjw

Stay focused!  

Läs mer om hur musik gör dig mer effektiv på jobbet och vilken musik som lämpar sig bäst för just ditt arbete! Se länk ⬇️

https://www.royalstreaming.com/stories/musik-gor-dig-mer-effektiv-pa-jobbet/

 

 

 

Stärk ditt varumärke med rätt musik.

Att spela rätt bakgrundsmusik kan vara den avgörande detaljen som ger dina kunder en oförglömlig upplevelse.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, musik påverkar oss mer än vad vi tror.

När vi för drygt 10 år sedan startade Royal Streaming var fenomenet bakgrundsmusik inte alls lika utvecklat eller utbrett som det är idag. Tack och lov har vi sett en stor positiv utveckling sedan dess. Från att de flesta företag tidigare lät musiken bero är nu fler och fler konceptskapare och varumärkesägare medvetna om hur musiken kan stärka varumärkets identitet och samtidigt öka trivseln i lokalen och bidra till ökad försäljning. Trots detta ser vi att det fortfarande finns en del att jobba på.

Många företag lägger ner enormt mycket tid och pengar på genomarbetade koncept i allt ifrån färg, form, inredning, varuplacering, hur ett kundvarv ska se ut osv, men många glömmer fortfarande att inkludera musiken som en naturlig del av konceptet. Att ljudsätta sitt varumärke borde vara minst lika viktigt som att färgsätta sin logotyp eller bestämma vilken inredning lokalen ska ha. Musiken kompletterar varumärkets identitet för att leverera den önskvärda känslan ni vill att gästen ska uppleva och ta med sig därifrån när den lämnar lokalen. Musiken är mer än viktig!

Idag ser vi olika typer av musiklösningar, några använder musikintresserade anställda för att skapa spellistor, vissa anlitar en professionell DJ för detta, men allt fler vänder sig till verksamheter som vår som faktiskt är experter inom området.

Att välja det senare alternativet är i de allra flesta fall att föredra då det handlar om så mycket mer än att välja musik, det handlar framförallt om att välja Rätt musik, men också att ha koll på vilka rättigheter som gäller för att spela upp musiken. Det kan vi. Du som ansvarig ska också ha koll på att tekniken fungerar och att det låter bra och tillräckligt mycket/lite i din lokal. Och framförallt ska du uppdatera musiken frekvent så att varken dina besökare eller din personal tröttnar.

Nedan följer några viktiga punkter att tänka på:

 

  1. Musiken.
    För vem spelas musiken? Spelar ni musik som speglar ert varumärke och får er målgrupp att trivas eller spelar ni musik som er personal gillar? Det är självklart fördelaktigt om personalen gillar musiken men viktigast är ju att era kunder/gäster gör det. Se till att du som ansvarig informerar och förklarar för dina anställda varför ni spelar den valda musiken och hur ni kommit fram till detta.

Tekniken.
Vilken teknik passar verksamheten bäst? Hur ser IT-strukturen ut på plats? Var vänder sig personalen om tekniken skulle strula? Igen, informera personalen.

Ljudet.
Hur låter det på plats?Ett vanligt misstag vi stöter på när vi besöker våra kunder är att volymen är för låg eller att ljudkvalitén från högtalarna är för dålig. När ni lagt ned pengar och tid på ett designat musikkoncept, låt det inte stjälpas av för dåliga högtalare eller för låg volym. Märk ut en lagom volyminställning så att personalen vet vad som gäller.

Rättigheter.
Musik har ett pris. Artister, producenter, musiker och skivbolag ska självfallet ha betalt för sitt arbete, inga konstigheter. Därför betalar man rättighetsavgifter till STIM och SAMI. Rättigheter kan upplevas komplicerade, men är någonting ni bör ha koll på. Vi hjälper er gärna att reda ut vad det är som gäller.

 

 

 

BLIQUE sommarens hetaste hot spot!

Att ljudsätta ett hotellkoncept som det trendiga, nytänkande och omtalade BLIQUE by NOBIS är ett av våra mest utmanande och mest inspirerande projekt på samma gång.

Ett nyöppnat hotell i gamla ombyggda lokaler som har tänkt på allt in i minsta detalj för att få sina gäster att trivas, både de som är där för att bo, de som kommer för en drink i ett av världens top 10 bästa takrestauranger (enligt Forbes Magazine 2019), de som käkar frukost en helt vanlig tisdag på innegården eller de som står och väntar i receptionen.

Här inreder vi dessa olika rum, kalla det snygga designytor där folk samlas, med musik!
Olika ljudbilder för olika tider på dygnet i dessa miljöer blir viktiga och ytterligare en bit för helheten och upplevelsen i BLIQUE by NOBIS designade pussel.

 

Sommaren lider mot sitt slut men musiken lever vidare.

Vi suger ut det sista av sommaren och fortsätter njuter av solen och musiken. I helgen upplevde vi bland annat en oförglömlig spelning på hemmaplan när Markus Krunegård spelade på Parksnäckan i Uppsala. Han påminde oss om att mindre gig är precis lika mäktiga (om inte ännu mer ibland) än de stora festivalspelningarna vi senast befann oss på.

Oavsett om vi kan tycka det är lite tråkigt att sommaren börjar gå mot sitt slut är vi ändå lyckliga när vi inser att det fortfarande finns många fler grymma utomhusspelningar att se fram emot och musiken, den lever ju för alltid vidare.

På fredag beger vi oss åter till Parksnäckan när Brink & Berger bokat Gustav & Viktor Norén med Floda Spelmän för att spela, vi tipsar er som har möjlighet att göra detsamma! Det kommer garanterat bli ännu en härlig kväll i Uppsala! 

Gustav & Viktor Norén
med Floda Spelmän på
Parksnäckan 31/8 19.00

 

Brink & Berger arrangerar massor av fler roliga konserter och event runt om i vårt land, nästa artister upp är sådana som Svenska Björnstammen, Hov1 och Melissa Horn för att nämna några. Läs mer om spelningarna här och boka din nästa bästa musikupplevelse! http://brink-berger.se/

 

Way Out West -gör världen till en lite bättre plats.

Vi tror på musik, vi tror på dess förmåga att påverka oss människor positivt och göra vår tillvaro bättre. Självklart gör vi det, precis som så många andra – annars skulle ju vår verksamhet inte kunna existera.

Ibland dock, när djupare existentiella frågor kommer över en kan man börja tvivla och tänka att det väl är rätt obetydligt och ytligt det vi håller på med, streama musik till butik? Skulle det inte vara bättre och kännas mer meningsfullt att arbeta för att lösa de större världsproblemen än att förse företag med ny musik varje månad, bryr sig ens någon?

Men sen, sen går man på Way Out West och blir åter övertygad om sin tro. Musik är något viktigt! Något som gör världen vackrare och till en bättre plats att leva på. Visst, musik kanske inte kan göra att det blir fred på jorden men, att stå där i publikhavet tillsammans med tusentals människor som alla känner och uttrycker den euforin som uppstår under en riktigt bra konsert, är att ta del av något helt magiskt.

Under en konsert bildas det en gemenskap som är svår att hitta i ett annat forum, Musiken för oss samman, det finns inget Vi och Ni eller Dom mot Oss utan här blir alla En och ja, där och då när musiken slår en, då känns det nog ändå som att den visst skulle kunna skapa Fred på jorden. / Sandra med Musikteamet

Le Royal Music Team

 

Årets Way Out West bjöd verkligen på många grymma konserter. Det var extremt roligt att få se legender som The Cure och Erykah Badu men också skoj och inspirerande att se våra nya favoriter som te x. Jungle och The Parcels spela live. Vi i musikteamet är enade om att Christine & The Queens och The Blaze lämnade störst avtryck på oss, båda spelningarna är några vi sent ska glömma. 

 

Summan av allt; genom att lyfta fram och hylla musiken gör Way Out West världen lite bättre och vi är efter helgen inspirerade att göra det samma genom att fortsätta vårt arbete med att dela den till våra kunder och allmänheten.

 

Om ni missat våra favoriter, gör er själva en tjänst och lyssna nu. Får ni även chansen att se dem live någon gång. -Ta den! 

 

Lyssna till flera av våra favoritartister från WOW 2019 här.

 

 

 

 

Glad sommar

Efter en intensiv vår med många nya spännande kunder, roliga lanseringar och spännande samarbeten, passade vi på att fira detta i en solig huvudstad som visade upp sin skärgård på bästa sätt!

Vi är som vanligt bemannade hela sommaren, men vill ändå passa på att önska alla en glad sommar med förhoppning om lika bra väder som i förra veckan, en massa härliga konserter och många nya musiksläpp. Musiksommaren ser riktigt ljus ut!

 

 

Franciska och Linda

Franciska (tv) och Linda (th) är våra två senaste tillskott till bolaget.
Linda gillar siffror och tur är väl det eftersom hon är vår nya ekonomiansvariga. När hon inte är på vårt kontor lyssnar hon helst på Markus Krunegård och hänger i olika innebandyhallar.

Franciska har efter en lång karriär inom makeup hamnat hos oss. Med sitt enorma intresse för musik och kultur överlag är hon numer en del av vårt musikteam.

Vi är mycket glada och malliga över dessa tjejer, välkomna hit!

 

Uppsala International Business Forum

Förra veckan anordnades Uppsala International Business Forum, ett event anordnat av Almi och en hel del andra samarbetspartners med fokus att prata om internationell tillväxt i Uppsalaregionen. Bland deltagarna fanns bland andra kommunen, universitetet och näringslivet representerade.

Vår VD Gustav Nordlindh var inbjuden som en av talarna för att bland annat berätta om Royal Streamings internationalisering och tillväxt och om vår senaste satsning i Asien. En mycket trevlig och väl anordnad dag som vi hoppas återkommer även nästa år.

Vill du läsa mer om evenemanget kan du göra det här.
https://www.ukk.se/program/uppsala-international-business-forum/

 

Julmusik, inte så farligt som man befarat!

Förra veckan täcktes löpsedlarna utav alarmerande rubriker, butiksanställda vittnar om hur de torteras utav plågsamma juldängor som går på repeat på arbetsplatsen under december månad. Symptom som huvudvärk och illamående på grund av julmusik på hög volym har gjort att det till och med finns anställda som tvingats sjukskriva sig.

Detta hälsoproblem upplyser ny rapport från Handelsanställdas förbund oss om och media var förstås inte sena på bollen att sprida budskapet om den hemska epidemin ”Julmusikstortyren”.

Rapporten undersöker generellt hur musik i butik påverkar handelsanställdas arbetsmiljö och i en enkätundersökning ställdes då endast två frågar om julmusiken. Många av de utfrågade lyfte där att själva julmusiken har för lite variation i låtarna. Dessutom nämnde många att de upplever julen som en väldigt stressig arbetsperiod över huvud taget vilket kan göra att julmusiken upplevs mer störande.

Är man lite källkritisk till de skrämmande nyhetsrubrikerna så verkar det ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med just julmusik som media velat få det låta. Undersökningen visar till och med att det även finns en hel del som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag.

Slutsatsen Handels själva dragit av rapporten är att musik är en viktig arbetsmiljöfråga som förtjänar uppmärksamhet på samma sätt som ventilation, buller och andra arbetsmiljöproblem. Vad spelas, hur högt, hur ofta, vem bestämmer -bör ingå i det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla företag enligt lag är skyldiga att göra.

 

Våra tips till butikschefer/ägare som vill undvika illamående personal;

  1. 1. Se till att uppdatera musiken ofta.
  2. 2. I juletider, undvik Absolute Christmas albumet med Wham, Mariah Carey och Just D i spetsen.
  3. 3. Bäst av allt, ta hjälp av ett musikföretag, (säg Royal Streaming) som sköter musiken åt dig så ska ingen behöva genomlida julmusikstortyren någonsin igen!

 

Omtänksamma som vi är delar vi även vår officiella Jullista som förgyller julen i varje hem och hus.

 

Slutligen säger vi, -Julen kommer endast en gång om året, ta hand om dig och dina medmänniskor och njut av allt det goda som julen för med, inklusive den stämningsfulla julmusiken!

 

God Jul önskar Royal Streaming! 

 

Läs fullständig rapport från Handelsanställdas förbund här:

https://handels.se/om-handels/aktuellt/musik-i-butik-rapporten-alla-pratar-om/

 

 

 

Mustaschkamp och tillskott på kontoret!

För att uppmärksamma och stödja Mustaschkampen till förmån för prostatacancer och manlig hälsa, har några av killarna på kontoret tagit initiativet till att under november månad odla sina mustascher. På några av deltagarna får man kolla extra noga för att skymta utväxten, men i den här kampen är det sannerligen deltagandet som är det viktiga och inte själva resultatet. (Chefen som hoppade av efter endast en veckas sparande lovar kompensera för nederlaget och skänka ett väsentligt bidrag till Prostatacancerförbundet som står bakom kampanjen).

I skaran av de tappra killarna som är med och kämpar finns även en nykomling på Royal Streaming, Dylan Holtlind (i mitten) som sedan en månad tillbaka varit en del av vår IT- och supportavdelning. Välkommen till Royalfamiljen Dylan och stort lycka till i Mustaschkampen (du ser ut att ligga hyfsat bra till just nu).

 

Läs mer om hur du kan vara delaktig i Mustaschkampen och stödja insamlingen till förmån av prostatacancer.

https://mustaschkampen.eu/