Royal Streaming fortsätter att växa!

Det är hög tid att vi presenterar vårt senaste tillskott på Royal Streaming, -Välkommen säger vi till vår nya Account manager Linus som faktiskt har varit hos oss sedan slutet av sommaren! Tillsammans med Jakob (t.v.) får de affärerna att rulla på företaget.

Det är superkul att jobba med ett så härligt gäng och med en innovativ tjänst. Det känns också väldigt spännande att vara med på den resa som Royal Streaming har framför sig! säger Linus. 

Och vi är superglada att ha dig med i vårt gäng Linus, igen, varmt välkommen in i Royalfamiljen.

 

Royal Streaming är ett av Sveriges Superföretag!

Vi gjorde det igen!

Royal Streaming är stolta över att för andra året i rad kvalat in på Veckans Affärers lista över Sveriges 641 Superföretag!

Mycket har hänt på marknaden sedan vi startade upp vår verksamhet för drygt 10 år sedan. På den tiden var det helt nytt att prata om streamad musik i butik och många hade svårt att se värdet i designad musik. Med övertygelsen om att detta ändå var framtiden och att marknaden snart skulle förstå vikten av att spela rätt musik för ökad trivsel och försäljning fortsatte vi att kämpa på.

Det var några tuffa år men sakta men säkert började som vi hoppats på intresset för vår tjänst att öka och vi har med åren fått in storkunder som 7-eleven, Waynes Coffee och Daniel Wellington. Idag ser mycket annorlunda ut från när vi startade, tekniken har gått framåt och konkurrensen har blivit hårdare, i början var vi nästan ensamma på marknaden men nu har vi stora multinationella företag som kollegor i branschen. Att vi därför ändå fortsätter att växa och återigen kvalar in på denna lista gör oss därför extra stolta. Det är verkligen ett bevis på att hårt jobb lönar sig.

 

Läs mer på:

https://www.va.se/nyheter/2017/10/16/superforetag2017/

 

 

Musik gör dig mer effektiv på jobbet!

Man brukar prata om Mozarteffekten – att man blir smartare av att lyssna på klassisk musik, men det är inte bara klassisk musik som stimulerar hjärnan och kreativiteten.

En studie genomförd av företaget Mindlab International visade att 9 av 10 anställda presterade bättre när de fick lyssna på musik under tiden de genomförde arbetsuppgifterna.

Musik är ett kraftfullt verktyg inte endast för att öka medarbetares effektivitet, utan även för att stärka den mentala hälsan och välmåendet. Anställda kommer att uppleva en mer positiv känsla inför arbetet, säger Dr David Lewis, neuropsykolog och ordförande på Mindlab International.

En intressant del i denna studie är att det även visar sig ha betydelse vilken sorts musik man lyssnar på under olika arbetsuppgifter.

Klassisk musik  -lämpar sig bäst om du jobbar med matematiska problem eller svårare uppgifter som kräver stort fokus.

Pop musik  -slår du på om du t ex jobbar med omfattande databearbetning eller ofta jobbar mot en deadline.

Ambient musik  -skapar lugn och hjälper dig att lösa komplexa ekvationer med bravur.

Dans/Elektronisk musik  -gillar du just den här sortens musik kan du glatt lyssna vidare eftersom denna genre faktiskt visade sig vara den mest effektiva på samtliga ovannämnda punkter.

 

För oss på Royal Streaming är resultaten i denna studie kanske inte helt förvånande eftersom vi sedan lång tid tillbaka förstått vikten av att välja rätt musik för rätt tillfälle. Vi arbetar dagligen med att ljudsätta miljöer för att förstärka upplevelser och varumärken men det är givetvis alltid intressant att se svart på vitt hur pass mycket musik faktiskt påverkar oss människor. Det är något som gör oss ännu mer motiverade till att fortsätta göra det vi gör mest, jobba passionerat med musik och förse våra kunder med rätt sorts musik för just deras ändamål.

Läs mer om studien av Mindlab international i hela artikeln på The Telegraph!

http://www.telegraph.co.uk/business/2016/06/02/this-is-the-kind-of-music-you-should-listen-to-at-work/

 

 

       Sandra Leto

 

 

 

Grattis Granit 20 år!

Vi önskar grattis till Granit som firar 20 år i dagarna och ställer tre snabba till vår musikdesigner Sandra som ljudsätter Granits butiker.

Vad är typiskt för Granits sound?
-För att återspegla Granits minimalistiska design av material som plåt och metall använder vi en hel del ”clean” elektronisk musik med ljudeffekter/ ”drip drops” samt organiska beats för att fånga den varma bohemiska känslan med levande växter, örter och dofter som man möts av i butikerna.

Vad är roligast med att designa Granits sound?
– Som gammal dansare är jag van att jobba med musik på ett artistiskt sätt, att välja musik för att skapa en känsla och det får jag användning för här. Hur sjutton låter en plåtburk eller en doft av ekologisk kanel egentligen? Haha! Och att jag har en förkärlek till hiphop och har lyckats smyga in legendariska Beastie Boys i kanalen!

Dina top tre Granitlåtar?  
J Dilla – So far to go
Hiatus Kaiyote – Nakamarra
Lord Echo – Just do You

sandy mindreSandra hade även äran och nöjet att spela när Granit på Kungsgatan firade sina 20 år!

Vill du veta hur plåt och kaneldoft kan låta får du här ett smakprov direkt från Granits egna musikkanal.

 

 

Välkomna Philip och Isaac!

Vi välkomnar våra nya kollegor Philip och Isaac till Royal Streaming!

Philip (t.v.) tar plats bland våra vardagshjältar på it-supporten där han hjälper er och även oss att förstå sig på alla frågor rörande våra tekniska lösningar. Isaac (t.h.) är vår nya musikdesigner som blir en del av vårt musikteam, som vi ödmjukt säger får världen att låta lite bättre.

 

isaac (2)

 

Your sound affects people – here is how.

In a world where so much money is spent on making sure brands appeal to the eyes, and with the knowledge that we experience the world with all our senses, it is a mystery that more brands are not taking control of their brand voice and harnessing the power of sound in their stores.

Sound is one of the most fundamental emotional triggers, sometimes the only sense we experience. For the first nine months of our lives we are soothed by the sound of water and reassured by the drumming of a heartbeat.

And even after we are born and all the other influences of the world distract us we are still, whether we know it or not, steered by sound on a deeply subconscious level.

(mer…)

 
 
 

Välkomna Texas Longhorn!

Mycket stolta har vi ingått samarbete med en av våra favoritrestauranger

Texas Longhorn, kedjan som satt Steakhouse på Sveriges matkarta med restauranger över hela landet.

Texas Longhorn står för trygghet, stabilitet, kvalitet och enkelhet – en rustik känsla där musiken spelar en otroligt viktig roll tillsammans med det övriga.
– I folks ögon (och öron) är kanske konceptet väldigt nischat men det finns så mycket skön musik att spela för att skapa en bra stämning på restaurangerna förutom country och annan ”självklar” musik, säger Jimi Metz, franchise manager på Texas Longhorn. Vi hade nog fastnat lite i vårt tänk kring detta och behövde komma vidare och knyta ihop musiken med kedjans utveckling i övrigt.

Jonas, musikdesigner på Royal Streaming är den som har arbetat fram Texas Longhorns nya sound.
– Det har varit en jätterolig process, inte bara för att jag gillar hela konceptet utan också för att det här är musik som ligger mig varmt om hjärtat även privat, vilket faktiskt gjorde detta till en större utmaning än jag trodde. När Texas-gästen kliver in i restaurangen ska det kännas som att han/hon klivit rätt in i den amerikanska södern, han/hon ska känna att man kan sätta sig ner, slappna av och fokusera på att må bra och självklart äta god mat. Hela det övriga konceptet andas ju precis detta så för att hitta rätt sound har jag fokuserat på att blanda modern Country rock med Southern rock, Americana och Folkpop.

Samarbetet mellan oss och Texas Longhorn inleddes för ett tag sedan och förutom ett nytt sound blev vi ju nyfikna på om de märkt någon annan skillnad redan nu?
– Rent tekniskt har vi nu en smidig och driftsäker lösning som är anpassad efter dygnets alla timmar i både låtval och tempo, säger Jimi. Och om man ser till det mjuka så har det visat på en direkt god effekt. Feedback från en av restaurangägarna efter första helgen var att man kunde känna av en varm och avslappnad atmosfär i matsalen och att musiken flöt med i linje med den övriga känslan som vi vill förmedla.

Som sagt, stolta och glada välkomnar vi Texas Longhorn till oss!

 

Kom och lyssna på oss

Uppsala Konsert & Kongress den 12/2-2016
Music, Communication and Inspiration

Kan man öka försäljning med musik? Hur då i sånt fall? Vad är det som gör att viss musik fungerar bättre än annan och varför är det så?

Fredagen den 12 februari har vi fått äran att hålla i en av Marknadsföreningen i Uppsalas föreläsningar där vi kommer att prata om just detta. Att rätt musik har massor av positiva effekter för varumärken vet vi, men vad är rätt musik och hur kommer man fram till det?

Kom och lyssna till oss på Uppsala Konsert & Kongress den 12 februari där Gustav Nordlindh och Jake Benson pratar om det bästa vi vet, musik och vad den gör med och för oss. Välkomna!

Anmäl dig här