Samma (jul)visa varje år…

Varje år runt jultider får vi rapporter om hur julmusik påverkar vår mentala hälsa och framförallt hur butikspersonal lider av att dag ut och dag in lyssna på både julsånger och bjällror.
Rapporterna vittnar om att julmusiken anses vara en plåga, rent av tortyr när personalen dag efter dag får höra upprepandet av både julsånger och bjällror. I en av rapporterna som släppts av Handelsförbundet, ifrågasätts till och med arbetsmiljön, om den över huvud taget ens är bra?

Nu är det ju så att vi anser att man bör vara lite källkritisk till detta, det verkar ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med julmusik som många rapporter vill få det att låta. Undersökningen visar faktiskt också att det även finns ett stort antal butikspersonal som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag. Många hatar den, men många älskar den också och det går inte att undgå att den gör jobbet som en stämningssättare.

Vad kan man göra för att få personalen i rätt mood och inte tröttna på julmusiken då? Jo man kan tänka på att hålla jullistan uppdaterad! Varje år släpper artister nya jullåtar, men även olika versioner av traditionella låtar. Variationerna och mixen av låtar bör få även den skeptiska personalen att uppleva julmusiken som ny och fräsch. Trots bjällror.

Här får ni lite julgodis från oss till er, årets jullista av Royal Streaming!

 

Movember 2019 går mot sitt slut…

…och självfallet fortsätter traditionen på kontoret. Under hela november månad har kontorets killar kämpat och kämpat för att odla sina mustacher till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Vissa har haft det lite lättare än andra…

Ett benhårt kontrakt upprättades där samtliga killar på kontoret skrev på. Hur det har gått och hur många som lyckats utan att få gula kort avslöjas nästa vecka då juryn fått säga sitt.

Så här såg de i allafall ut i början av månaden.

 

Skapa minnen hos CEWE Japan Photo.

Vi vill välkomna vår nya kund, prisbelönta CEWE Japan Photo! Ett fotolabb online med flera butiker i både Norge och Sverige som specialiserar sig på bildprodukter av hög kvalité där kunden kan skapa unika och personliga produkter av sina foton eller helt enkelt framkalla foton the old fashioned way.

Butikerna har aldrig tidigare spelat någon musik innan vi kom in i bilden. Fräscha och ljust inredda lokaler där kunden spenderar mycket tid medan de noggrant väljer ut vilka minnen som ska förevigas i ett fotoalbum eller kanske en ram. Musikvalet var självklart, ett företag med rötter i Danmark ska såklart ha ett skandinaviskt sound. Vi blandar gammalt med nytt för att ge en familjär känsla så varje enskild kund ska kunna känna igen sig. Klassisk välkomnade pop blandas med ett modernt elektroniskt sound.

Precis som foton konkret är minnen som ögat ser, är musiken ett annat sinne vi även förknippar med minnen och genom att ljudsätta CEWE Japan Photos butiker med en härlig modern ljudbild hjälper vi till att stärka all sinnen för kundens upplevelse.

Besök gärna CEWE Japan Photos hemsida för personliga julklappstips!
https://www.japanphoto.se/om-cewe-japan-photo

 

Fokusera mera! Med sköna beats.

Tröttheten slår till som ett brev på posten såhär års och det kan vara svårt att hitta motivation att hitta på saker och kanske till och med att hålla fokus på jobbet.

Läkarna förskriver D-vitamin i mängder – vi rekommenderar att du sätter på en riktigt bra spellista!

Forskning visar nämligen att musik är ett kraftfullt verktyg för att stärka vår mentala hälsa, vårt välmående och att den till och med stimulerar hjärnan och kreativiteten.

Elektronisk musik har visat sig vara mest effektivt i syftet att skapa en både lugn och kreativ miljö, vilket stämmer överens med vår uppfattning; sköna beats med behagliga elektroniska melodier gör att man nästan hamnar i ett sorts meditativt tillstånd. Kreativiteten ökar, det är enklare att stänga ute onödigt brus man får enklare för att fokusera.

Nästa gång du känner att ditt fokus sviker dig, skippa dagens tionde kopp kaffe och slå på vår bästa playlist för ett riktigt skarpt sinne istället!

https://open.spotify.com/playlist/3rWraFsyFUFbDHbXughjVK?si=IZzC7pVPTQyIEmAZi_Ngjw

Stay focused!  

Läs mer om hur musik gör dig mer effektiv på jobbet och vilken musik som lämpar sig bäst för just ditt arbete! Se länk ⬇️

https://www.royalstreaming.com/stories/musik-gor-dig-mer-effektiv-pa-jobbet/

 

 

 

Stärk ditt varumärke med rätt musik.

Att spela rätt bakgrundsmusik kan vara den avgörande detaljen som ger dina kunder en oförglömlig upplevelse.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, musik påverkar oss mer än vad vi tror.

När vi för drygt 10 år sedan startade Royal Streaming var fenomenet bakgrundsmusik inte alls lika utvecklat eller utbrett som det är idag. Tack och lov har vi sett en stor positiv utveckling sedan dess. Från att de flesta företag tidigare lät musiken bero är nu fler och fler konceptskapare och varumärkesägare medvetna om hur musiken kan stärka varumärkets identitet och samtidigt öka trivseln i lokalen och bidra till ökad försäljning. Trots detta ser vi att det fortfarande finns en del att jobba på.

Många företag lägger ner enormt mycket tid och pengar på genomarbetade koncept i allt ifrån färg, form, inredning, varuplacering, hur ett kundvarv ska se ut osv, men många glömmer fortfarande att inkludera musiken som en naturlig del av konceptet. Att ljudsätta sitt varumärke borde vara minst lika viktigt som att färgsätta sin logotyp eller bestämma vilken inredning lokalen ska ha. Musiken kompletterar varumärkets identitet för att leverera den önskvärda känslan ni vill att gästen ska uppleva och ta med sig därifrån när den lämnar lokalen. Musiken är mer än viktig!

Idag ser vi olika typer av musiklösningar, några använder musikintresserade anställda för att skapa spellistor, vissa anlitar en professionell DJ för detta, men allt fler vänder sig till verksamheter som vår som faktiskt är experter inom området.

Att välja det senare alternativet är i de allra flesta fall att föredra då det handlar om så mycket mer än att välja musik, det handlar framförallt om att välja Rätt musik, men också att ha koll på vilka rättigheter som gäller för att spela upp musiken. Det kan vi. Du som ansvarig ska också ha koll på att tekniken fungerar och att det låter bra och tillräckligt mycket/lite i din lokal. Och framförallt ska du uppdatera musiken frekvent så att varken dina besökare eller din personal tröttnar.

Nedan följer några viktiga punkter att tänka på:

 

  1. Musiken.
    För vem spelas musiken? Spelar ni musik som speglar ert varumärke och får er målgrupp att trivas eller spelar ni musik som er personal gillar? Det är självklart fördelaktigt om personalen gillar musiken men viktigast är ju att era kunder/gäster gör det. Se till att du som ansvarig informerar och förklarar för dina anställda varför ni spelar den valda musiken och hur ni kommit fram till detta.

Tekniken.
Vilken teknik passar verksamheten bäst? Hur ser IT-strukturen ut på plats? Var vänder sig personalen om tekniken skulle strula? Igen, informera personalen.

Ljudet.
Hur låter det på plats?Ett vanligt misstag vi stöter på när vi besöker våra kunder är att volymen är för låg eller att ljudkvalitén från högtalarna är för dålig. När ni lagt ned pengar och tid på ett designat musikkoncept, låt det inte stjälpas av för dåliga högtalare eller för låg volym. Märk ut en lagom volyminställning så att personalen vet vad som gäller.

Rättigheter.
Musik har ett pris. Artister, producenter, musiker och skivbolag ska självfallet ha betalt för sitt arbete, inga konstigheter. Därför betalar man rättighetsavgifter till STIM och SAMI. Rättigheter kan upplevas komplicerade, men är någonting ni bör ha koll på. Vi hjälper er gärna att reda ut vad det är som gäller.

 

 

 

BLIQUE sommarens hetaste hot spot!

Att ljudsätta ett hotellkoncept som det trendiga, nytänkande och omtalade BLIQUE by NOBIS är ett av våra mest utmanande och mest inspirerande projekt på samma gång.

Ett nyöppnat hotell i gamla ombyggda lokaler som har tänkt på allt in i minsta detalj för att få sina gäster att trivas, både de som är där för att bo, de som kommer för en drink i ett av världens top 10 bästa takrestauranger (enligt Forbes Magazine 2019), de som käkar frukost en helt vanlig tisdag på innegården eller de som står och väntar i receptionen.

Här inreder vi dessa olika rum, kalla det snygga designytor där folk samlas, med musik!
Olika ljudbilder för olika tider på dygnet i dessa miljöer blir viktiga och ytterligare en bit för helheten och upplevelsen i BLIQUE by NOBIS designade pussel.

 

Sommaren lider mot sitt slut men musiken lever vidare.

Vi suger ut det sista av sommaren och fortsätter njuter av solen och musiken. I helgen upplevde vi bland annat en oförglömlig spelning på hemmaplan när Markus Krunegård spelade på Parksnäckan i Uppsala. Han påminde oss om att mindre gig är precis lika mäktiga (om inte ännu mer ibland) än de stora festivalspelningarna vi senast befann oss på.

Oavsett om vi kan tycka det är lite tråkigt att sommaren börjar gå mot sitt slut är vi ändå lyckliga när vi inser att det fortfarande finns många fler grymma utomhusspelningar att se fram emot och musiken, den lever ju för alltid vidare.

På fredag beger vi oss åter till Parksnäckan när Brink & Berger bokat Gustav & Viktor Norén med Floda Spelmän för att spela, vi tipsar er som har möjlighet att göra detsamma! Det kommer garanterat bli ännu en härlig kväll i Uppsala! 

Gustav & Viktor Norén
med Floda Spelmän på
Parksnäckan 31/8 19.00

 

Brink & Berger arrangerar massor av fler roliga konserter och event runt om i vårt land, nästa artister upp är sådana som Svenska Björnstammen, Hov1 och Melissa Horn för att nämna några. Läs mer om spelningarna här och boka din nästa bästa musikupplevelse! http://brink-berger.se/

 

Way Out West -gör världen till en lite bättre plats.

Vi tror på musik, vi tror på dess förmåga att påverka oss människor positivt och göra vår tillvaro bättre. Självklart gör vi det, precis som så många andra – annars skulle ju vår verksamhet inte kunna existera.

Ibland dock, när djupare existentiella frågor kommer över en kan man börja tvivla och tänka att det väl är rätt obetydligt och ytligt det vi håller på med, streama musik till butik? Skulle det inte vara bättre och kännas mer meningsfullt att arbeta för att lösa de större världsproblemen än att förse företag med ny musik varje månad, bryr sig ens någon?

Men sen, sen går man på Way Out West och blir åter övertygad om sin tro. Musik är något viktigt! Något som gör världen vackrare och till en bättre plats att leva på. Visst, musik kanske inte kan göra att det blir fred på jorden men, att stå där i publikhavet tillsammans med tusentals människor som alla känner och uttrycker den euforin som uppstår under en riktigt bra konsert, är att ta del av något helt magiskt.

Under en konsert bildas det en gemenskap som är svår att hitta i ett annat forum, Musiken för oss samman, det finns inget Vi och Ni eller Dom mot Oss utan här blir alla En och ja, där och då när musiken slår en, då känns det nog ändå som att den visst skulle kunna skapa Fred på jorden. / Sandra med Musikteamet

Le Royal Music Team

 

Årets Way Out West bjöd verkligen på många grymma konserter. Det var extremt roligt att få se legender som The Cure och Erykah Badu men också skoj och inspirerande att se våra nya favoriter som te x. Jungle och The Parcels spela live. Vi i musikteamet är enade om att Christine & The Queens och The Blaze lämnade störst avtryck på oss, båda spelningarna är några vi sent ska glömma. 

 

Summan av allt; genom att lyfta fram och hylla musiken gör Way Out West världen lite bättre och vi är efter helgen inspirerade att göra det samma genom att fortsätta vårt arbete med att dela den till våra kunder och allmänheten.

 

Om ni missat våra favoriter, gör er själva en tjänst och lyssna nu. Får ni även chansen att se dem live någon gång. -Ta den! 

 

Lyssna till flera av våra favoritartister från WOW 2019 här.

 

 

 

 

Glad sommar

Efter en intensiv vår med många nya spännande kunder, roliga lanseringar och spännande samarbeten, passade vi på att fira detta i en solig huvudstad som visade upp sin skärgård på bästa sätt!

Vi är som vanligt bemannade hela sommaren, men vill ändå passa på att önska alla en glad sommar med förhoppning om lika bra väder som i förra veckan, en massa härliga konserter och många nya musiksläpp. Musiksommaren ser riktigt ljus ut!

 

 

Franciska och Linda

Franciska (tv) och Linda (th) är våra två senaste tillskott till bolaget.
Linda gillar siffror och tur är väl det eftersom hon är vår nya ekonomiansvariga. När hon inte är på vårt kontor lyssnar hon helst på Markus Krunegård och hänger i olika innebandyhallar.

Franciska har efter en lång karriär inom makeup hamnat hos oss. Med sitt enorma intresse för musik och kultur överlag är hon numer en del av vårt musikteam.

Vi är mycket glada och malliga över dessa tjejer, välkomna hit!