Sommaren lider mot sitt slut men musiken lever vidare.

Vi suger ut det sista av sommaren och fortsätter njuter av solen och musiken. I helgen upplevde vi bland annat en oförglömlig spelning på hemmaplan när Markus Krunegård spelade på Parksnäckan i Uppsala. Han påminde oss om att mindre gig är precis lika mäktiga (om inte ännu mer ibland) än de stora festivalspelningarna vi senast befann oss på.

Oavsett om vi kan tycka det är lite tråkigt att sommaren börjar gå mot sitt slut är vi ändå lyckliga när vi inser att det fortfarande finns många fler grymma utomhusspelningar att se fram emot och musiken, den lever ju för alltid vidare.

På fredag beger vi oss åter till Parksnäckan när Brink & Berger bokat Gustav & Viktor Norén med Floda Spelmän för att spela, vi tipsar er som har möjlighet att göra detsamma! Det kommer garanterat bli ännu en härlig kväll i Uppsala! 

Gustav & Viktor Norén
med Floda Spelmän på
Parksnäckan 31/8 19.00

 

Brink & Berger arrangerar massor av fler roliga konserter och event runt om i vårt land, nästa artister upp är sådana som Svenska Björnstammen, Hov1 och Melissa Horn för att nämna några. Läs mer om spelningarna här och boka din nästa bästa musikupplevelse! http://brink-berger.se/

 

Way Out West -gör världen till en lite bättre plats.

Vi tror på musik, vi tror på dess förmåga att påverka oss människor positivt och göra vår tillvaro bättre. Självklart gör vi det, precis som så många andra – annars skulle ju vår verksamhet inte kunna existera.

Ibland dock, när djupare existentiella frågor kommer över en kan man börja tvivla och tänka att det väl är rätt obetydligt och ytligt det vi håller på med, streama musik till butik? Skulle det inte vara bättre och kännas mer meningsfullt att arbeta för att lösa de större världsproblemen än att förse företag med ny musik varje månad, bryr sig ens någon?

Men sen, sen går man på Way Out West och blir åter övertygad om sin tro. Musik är något viktigt! Något som gör världen vackrare och till en bättre plats att leva på. Visst, musik kanske inte kan göra att det blir fred på jorden men, att stå där i publikhavet tillsammans med tusentals människor som alla känner och uttrycker den euforin som uppstår under en riktigt bra konsert, är att ta del av något helt magiskt.

Under en konsert bildas det en gemenskap som är svår att hitta i ett annat forum, Musiken för oss samman, det finns inget Vi och Ni eller Dom mot Oss utan här blir alla En och ja, där och då när musiken slår en, då känns det nog ändå som att den visst skulle kunna skapa Fred på jorden. / Sandra med Musikteamet

Le Royal Music Team

 

Årets Way Out West bjöd verkligen på många grymma konserter. Det var extremt roligt att få se legender som The Cure och Erykah Badu men också skoj och inspirerande att se våra nya favoriter som te x. Jungle och The Parcels spela live. Vi i musikteamet är enade om att Christine & The Queens och The Blaze lämnade störst avtryck på oss, båda spelningarna är några vi sent ska glömma. 

 

Summan av allt; genom att lyfta fram och hylla musiken gör Way Out West världen lite bättre och vi är efter helgen inspirerade att göra det samma genom att fortsätta vårt arbete med att dela den till våra kunder och allmänheten.

 

Om ni missat våra favoriter, gör er själva en tjänst och lyssna nu. Får ni även chansen att se dem live någon gång. -Ta den! 

 

Lyssna till flera av våra favoritartister från WOW 2019 här.

 

 

 

 

Glad sommar

Efter en intensiv vår med många nya spännande kunder, roliga lanseringar och spännande samarbeten, passade vi på att fira detta i en solig huvudstad som visade upp sin skärgård på bästa sätt!

Vi är som vanligt bemannade hela sommaren, men vill ändå passa på att önska alla en glad sommar med förhoppning om lika bra väder som i förra veckan, en massa härliga konserter och många nya musiksläpp. Musiksommaren ser riktigt ljus ut!

 

 

Franciska och Linda

Franciska (tv) och Linda (th) är våra två senaste tillskott till bolaget.
Linda gillar siffror och tur är väl det eftersom hon är vår nya ekonomiansvariga. När hon inte är på vårt kontor lyssnar hon helst på Markus Krunegård och hänger i olika innebandyhallar.

Franciska har efter en lång karriär inom makeup hamnat hos oss. Med sitt enorma intresse för musik och kultur överlag är hon numer en del av vårt musikteam.

Vi är mycket glada och malliga över dessa tjejer, välkomna hit!

 

Uppsala International Business Forum

Förra veckan anordnades Uppsala International Business Forum, ett event anordnat av Almi och en hel del andra samarbetspartners med fokus att prata om internationell tillväxt i Uppsalaregionen. Bland deltagarna fanns bland andra kommunen, universitetet och näringslivet representerade.

Vår VD Gustav Nordlindh var inbjuden som en av talarna för att bland annat berätta om Royal Streamings internationalisering och tillväxt och om vår senaste satsning i Asien. En mycket trevlig och väl anordnad dag som vi hoppas återkommer även nästa år.

Vill du läsa mer om evenemanget kan du göra det här.
https://www.ukk.se/program/uppsala-international-business-forum/

 

Julmusik, inte så farligt som man befarat!

Förra veckan täcktes löpsedlarna utav alarmerande rubriker, butiksanställda vittnar om hur de torteras utav plågsamma juldängor som går på repeat på arbetsplatsen under december månad. Symptom som huvudvärk och illamående på grund av julmusik på hög volym har gjort att det till och med finns anställda som tvingats sjukskriva sig.

Detta hälsoproblem upplyser ny rapport från Handelsanställdas förbund oss om och media var förstås inte sena på bollen att sprida budskapet om den hemska epidemin ”Julmusikstortyren”.

Rapporten undersöker generellt hur musik i butik påverkar handelsanställdas arbetsmiljö och i en enkätundersökning ställdes då endast två frågar om julmusiken. Många av de utfrågade lyfte där att själva julmusiken har för lite variation i låtarna. Dessutom nämnde många att de upplever julen som en väldigt stressig arbetsperiod över huvud taget vilket kan göra att julmusiken upplevs mer störande.

Är man lite källkritisk till de skrämmande nyhetsrubrikerna så verkar det ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med just julmusik som media velat få det låta. Undersökningen visar till och med att det även finns en hel del som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag.

Slutsatsen Handels själva dragit av rapporten är att musik är en viktig arbetsmiljöfråga som förtjänar uppmärksamhet på samma sätt som ventilation, buller och andra arbetsmiljöproblem. Vad spelas, hur högt, hur ofta, vem bestämmer -bör ingå i det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla företag enligt lag är skyldiga att göra.

 

Våra tips till butikschefer/ägare som vill undvika illamående personal;

  1. 1. Se till att uppdatera musiken ofta.
  2. 2. I juletider, undvik Absolute Christmas albumet med Wham, Mariah Carey och Just D i spetsen.
  3. 3. Bäst av allt, ta hjälp av ett musikföretag, (säg Royal Streaming) som sköter musiken åt dig så ska ingen behöva genomlida julmusikstortyren någonsin igen!

 

Omtänksamma som vi är delar vi även vår officiella Jullista som förgyller julen i varje hem och hus.

 

Slutligen säger vi, -Julen kommer endast en gång om året, ta hand om dig och dina medmänniskor och njut av allt det goda som julen för med, inklusive den stämningsfulla julmusiken!

 

God Jul önskar Royal Streaming! 

 

Läs fullständig rapport från Handelsanställdas förbund här:

https://handels.se/om-handels/aktuellt/musik-i-butik-rapporten-alla-pratar-om/

 

 

 

Mustaschkamp och tillskott på kontoret!

För att uppmärksamma och stödja Mustaschkampen till förmån för prostatacancer och manlig hälsa, har några av killarna på kontoret tagit initiativet till att under november månad odla sina mustascher. På några av deltagarna får man kolla extra noga för att skymta utväxten, men i den här kampen är det sannerligen deltagandet som är det viktiga och inte själva resultatet. (Chefen som hoppade av efter endast en veckas sparande lovar kompensera för nederlaget och skänka ett väsentligt bidrag till Prostatacancerförbundet som står bakom kampanjen).

I skaran av de tappra killarna som är med och kämpar finns även en nykomling på Royal Streaming, Dylan Holtlind (i mitten) som sedan en månad tillbaka varit en del av vår IT- och supportavdelning. Välkommen till Royalfamiljen Dylan och stort lycka till i Mustaschkampen (du ser ut att ligga hyfsat bra till just nu).

 

Läs mer om hur du kan vara delaktig i Mustaschkampen och stödja insamlingen till förmån av prostatacancer.

https://mustaschkampen.eu/

 

Vill du jobba hos oss? Vi söker en person till vår Support.

Är du social, strukturerad och lite tekniskt lagd? Vill du jobba med musik och några av Skandinaviens största varumärken?  Då ska du fortsätta läsa.

Royal Streaming levererar musik och tekniska lösningar till butiker världen över och fortsätter att växa. Nu behöver vi fylla på med ytterligare en person till vårt Supportteam.

 

Arbetsbeskrivning
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att via telefon och mail supportera bolagets befintliga och potentiella kunder, aktivt och proaktivt. Till din hjälp har du förutom duktiga kollegor även våra övervakningssystem.

Hos oss är kunden alltid i fokus och du arbetar ständigt mot vårt mål – att få ännu nöjdare kunder. Du strävar alltid efter att hålla den absolut högsta nivån på vår tjänst och framförallt på vår service. Tillsammans med ditt team tar du även hand om våra löpande testprojekt ute hos potentiella kunder och ansvarar sedan för lanseringen när samma testkund blivit vår kund, det vill säga ser till att tekniken fungerar på alla platser.

Din profil
Förutom att du är allmänt tekniskt intresserad, räknar vi med att du är strukturerad och tycker om att lösa problem. För oss är viljan, attityden och inställningen absolut viktigast!

Våra kunder finns i hela världen och därför kräver vi att du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska. Detta är arbetsplatsen för dig som är ansvarsfull, driven och som triggas av att arbeta självständigt i en utåtriktad roll samtidigt som du är en generös och omtyckt lagspelare.

Om oss
Vi är ett bolag med stark entreprenörsanda som jobbar i en kreativ och inspirerande miljö med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan alla våra avdelningar. Vi är ett sammansvetsat gäng som alla har musikintresset gemensamt och som brinner för att leverera rätt sound till våra kunder.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast.
Placering är på huvudkontoret i centrala Uppsala.

Intervjuer sker löpande.
Sista ansökningsdag: 24/9-2018

Skicka ett personligt brev och din cv till [email protected]
Eventuella frågor besvaras av Emilia Maric, 0704-851 517, [email protected]

 

Vi värmer upp sommarens viktigaste festival!

 

Sommarens hetaste och viktigaste festival kommer till Uppsala på fredag! Vi på Royal Streaming är taggade upp till tänderna och dessutom stolta samarbetspartners till onsdagens förfest på Radission Blu Hotel Uppsala.

Queens of Pop är en ny endagsfestival som jobbar för att lyfta fram kvinnliga popmusiker i rampljuset, på lineupen finns namn som inga mindre än Icona Pop och Zara Larsson. Festivalen är en satsning av Paraply & Curling i samarbete med Live Nation som tillsammans vill bidra till att göra musikscenen mer jämställd.

Initiativet Jämställd festival började år 2012 föra statistik över könsfördelningen på Sveriges största musikfestivaler, det året var endast 17 procent av bokade akter kvinnor. Man skulle kanske tro att vi kommit längre än så idag, speciellt när det fullkomligen kryllar av fantastiskt begåvade kvinnliga popartister i branschen och visst har siffrorna ökat något de senaste åren men det finns fortfarande mycket att jobba på och därför är denna festival välbehövlig och mycket välkommen tycker vi på Royal Streaming.

På onsdag arrangerar Queens of Pop en förfest på Radisson Blu Hotel i Uppsala där vår musikdesigner Sandra Leto värmer upp gästerna med ett DJ-sett i popdrottningars anda inför festivalen.

 

Sandra Leto. DJ, Music Design – Royal Streaming.

– Det ska bli sjukt kul att spela på förfesten, det här är både stort och viktigt för mig och alla tjejer i musikbranschen. Därför ser jag fram emot onsdagens spelning extra mycket och jag är så peppad inför festivalen på fredag, det är en helt galen lineup. Min personliga favorit av artisterna på festivalen är Alma, hon spelas flitigt hos många av mina kunder som jag ansvarar för på Royal Streaming. Jag tycker hon är superball och gör många roliga samarbeten med andra coola brudar, det är verkligen girlpower på skyhög nivå och det är omöjligt för mig att inte gå igång på sådant.  / Sandra Leto.

 

 

 

 

 

 

 

Börja ladda inför fredag redan nu till Queens of Pops officiella playlist!

 

 

Mer information om Queens of Pop Förfest på Radisson Blu Uppsala hittar du här:

https://www.facebook.com/events/2038958256420750/

 

Nya familjemedlemmar och full fart framåt på Royal Streaming!

Här på Royal Streaming är det som vanligt full fart. Under våren har flera intressanta kunder tillkommit och i och med det har vi värvat ännu ett par härliga medlemmar till Royalfamiljen, -Välkommen Philip som är ny på IT- och supportavdelningen och Emil som stärker upp musikteamet!

Våra nya kollegor och vänner Philip (t.v.) och Emil (t.h.) känner in vårsolen på vår trappuppgång.

 

Mycket händer som sagt på Royal Streaming och vi jobbar ständigt för att utvecklas som företag. I dagens höga tempo och framtidsfokus är det lätt att missa att stanna upp och se alla framgångar och den tillväxt vi har haft. Vi växlar några ord med vår Head of Music, Oscar Mathlin som har varit med på Royal Streamings resa i snart åtta år. Han har sett företaget växa från ett litet lokalt bolag med endast tre anställda till där vi är idag, med kunder och spännande samarbeten över hela världen.

 

Oscar Mathlin, Head Of Music – Royal Streaming

”Det är häftigt att titta på Royals utveckling och reflektera över allt som har hänt sedan jag började, som ensam musikdesigner till att nu jobba i ett team på fem personer, som tillsammans med vår IT- och supportavdelning levererar en grym tjänst till våra kunder. På en konkurrensutsatt marknad har vi fortsatt växa och det visar att erfarenhet kombinerat med hårt arbete ger resultat, och jag är stolt över att ha varit med från början.”

 

 

 

 

Vi är stolta och tacksamma över att ha fått ta del av Oscars utveckling och kompetens under åren!