Pulse of

Lexington Company


Lexington Company erbjuder sina kunder ett helhetskoncept som livsstilsvarumärke. Kollektionerna innefattar bland annat heminredning för såväl sovrum, bad och kök, samt kläder för både dam och herr.
Varumärket riktar sig mot en medveten målgrupp med höga förväntningar på kvalitet. Varje produkt, från material och design till förpackning, håller därmed högsta standard.

”Genom musiken vill vi förstärka känslan av Lexington som ett internationellt livsstilsvarumärke. Låtvalen jag gör ska föra tankarna till den amerikanska kustremsan kring New England och lyfta fram den bohemiska lyxen som är typisk för området. Jag tar även inspiration från pulsen i storstäder som New York och Boston.
För att förmedla detta präglas kanalen av genrer som indie och modern folkpop.
I Lexingtons musik varvas lättsamma, organiska inslag med mer urbana och livligare låtar som ger bra energi. Musiken består till stor del av mindre namnkunniga artister, men till och från blandar jag även in tidlösa, amerikanska klassiker.

Jag jobbar mycket efter årstid och säsong, vilket märks i mina låtval då man möts av en finstämd, mysigare ljudbild i butikerna under höst och vinterhalvåret, samtidigt som de lättsamma och färgstarkare inslagen tar över under vår och sommar.”

Jonas Malm, musikdesigner