Vi söker dig som vill jobba med Support

Är du en social och tekniskt intresserad person som brinner för att lösa problem? Vill du jobba med musik och några av Skandinaviens största varumärken?

Royal Streaming levererar musik och tekniska lösningar till butiker världen över och fortsätter att växa. Nu fyller vi på med ytterligare en person till vårt Supportteam.

Arbetsbeskrivning

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att via telefon och mail supportera bolagets befintliga och potentiella kunder, aktivt och proaktivt. Till din hjälp har du förutom duktiga kollegor våra övervakningssystem.

Hos oss är kunden alltid i fokus och du arbetar ständigt mot vårt mål – att få ännu nöjdare kunder. Du strävar alltid efter att hålla den absolut högsta nivån på vår produkt och framförallt på vår service. Tillsammans med ditt team tar du även hand om våra löpande testprojekt ute hos potentiella kunder och ansvarar sedan för lanseringen när samma testkund blivit vår kund, det vill säga ser till att tekniken fungerar på alla platser. Du är helt enkelt vår Customer Success manager!

Din profil
Förutom att du är allmänt tekniskt intresserad, räknar vi med att du har stenkoll på till exempel vad en router är, hur ett nätverk fungerar och vad ip-adresser är bland en del annat skoj som rör vår tjänst rent tekniskt. Eventuellt kan du en del kod men det är inget krav.

För oss är viljan, attityden och inställningen absolut viktigast,
men vi ser gärna att du utöver detta är följande typ av person:

  • du tycker om människor. Våra kunder är våra hjältar och vi gillar verkligen att vi får prata med dem. Det tycker även du om att göra.
  • du är nyfiken och hungrig. Du kommer mötas av lätta, komplicerade, utmanande, och roliga supportärenden. Du tacklar dessa genom att leverera hjälpsam information på ett tillmötesgående sätt och sitter du inte på rätt information där och då, ser du till att på något sätt få tag på den. Du ger dig aldrig.
  • du är den där personen som alla ringer när de behöver hjälp med någonting ”tekniskt” såväl hemma som på kontoret. Ipaden, nätverket, datorn, you name it. Du kanske inte vet hur man gör från start, men på något sätt lyckas du lista ut det.
  • du är vetgirig, noggrann och strukturerad.

Våra kunder finns i hela världen och därför kräver vi att du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska. Detta är arbetsplatsen för dig som är ansvarsfull, driven och som triggas av att arbeta självständigt i en utåtriktad roll samtidigt som du är en generös och omtyckt lagspelare.

Om oss
Vi är ett bolag med stark entreprenörsanda som jobbar i en kreativ och inspirerande miljö med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan alla våra avdelningar. Vi är ett sammansvetsat gäng som alla har musikintresset gemensamt och som brinner för att leverera rätt sound till våra kunder.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.
Placering är på huvudkontoret i centrala Uppsala.

Ansök genom att skicka ett personligt brev med bifogat CV till [email protected]

Intervjuer sker löpande.
Sista ansökningsdag: 15 mars 2017

Eventuella frågor besvaras av Emilia Maric, 0704-851 517, [email protected]