Glad sommar

Efter en intensiv vår med många nya spännande kunder, roliga lanseringar och spännande samarbeten, passade vi på att fira detta i en solig huvudstad som visade upp sin skärgård på bästa sätt!

Vi är som vanligt bemannade hela sommaren, men vill ändå passa på att önska alla en glad sommar med förhoppning om lika bra väder som i förra veckan, en massa härliga konserter och många nya musiksläpp. Musiksommaren ser riktigt ljus ut!

 

 

Franciska och Linda

Franciska (tv) och Linda (th) är våra två senaste tillskott till bolaget.
Linda gillar siffror och tur är väl det eftersom hon är vår nya ekonomiansvariga. När hon inte är på vårt kontor lyssnar hon helst på Markus Krunegård och hänger i olika innebandyhallar.

Franciska har efter en lång karriär inom makeup hamnat hos oss. Med sitt enorma intresse för musik och kultur överlag är hon numer en del av vårt musikteam.

Vi är mycket glada och malliga över dessa tjejer, välkomna hit!

 

Uppsala International Business Forum

Förra veckan anordnades Uppsala International Business Forum, ett event anordnat av Almi och en hel del andra samarbetspartners med fokus att prata om internationell tillväxt i Uppsalaregionen. Bland deltagarna fanns bland andra kommunen, universitetet och näringslivet representerade.

Vår VD Gustav Nordlindh var inbjuden som en av talarna för att bland annat berätta om Royal Streamings internationalisering och tillväxt och om vår senaste satsning i Asien. En mycket trevlig och väl anordnad dag som vi hoppas återkommer även nästa år.

Vill du läsa mer om evenemanget kan du göra det här.
https://www.ukk.se/program/uppsala-international-business-forum/

 

Julmusik, inte så farligt som man befarat!

Förra veckan täcktes löpsedlarna utav alarmerande rubriker, butiksanställda vittnar om hur de torteras utav plågsamma juldängor som går på repeat på arbetsplatsen under december månad. Symptom som huvudvärk och illamående på grund av julmusik på hög volym har gjort att det till och med finns anställda som tvingats sjukskriva sig.

Detta hälsoproblem upplyser ny rapport från Handelsanställdas förbund oss om och media var förstås inte sena på bollen att sprida budskapet om den hemska epidemin ”Julmusikstortyren”.

Rapporten undersöker generellt hur musik i butik påverkar handelsanställdas arbetsmiljö och i en enkätundersökning ställdes då endast två frågar om julmusiken. Många av de utfrågade lyfte där att själva julmusiken har för lite variation i låtarna. Dessutom nämnde många att de upplever julen som en väldigt stressig arbetsperiod över huvud taget vilket kan göra att julmusiken upplevs mer störande.

Är man lite källkritisk till de skrämmande nyhetsrubrikerna så verkar det ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med just julmusik som media velat få det låta. Undersökningen visar till och med att det även finns en hel del som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag.

Slutsatsen Handels själva dragit av rapporten är att musik är en viktig arbetsmiljöfråga som förtjänar uppmärksamhet på samma sätt som ventilation, buller och andra arbetsmiljöproblem. Vad spelas, hur högt, hur ofta, vem bestämmer -bör ingå i det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla företag enligt lag är skyldiga att göra.

 

Våra tips till butikschefer/ägare som vill undvika illamående personal;

  1. 1. Se till att uppdatera musiken ofta.
  2. 2. I juletider, undvik Absolute Christmas albumet med Wham, Mariah Carey och Just D i spetsen.
  3. 3. Bäst av allt, ta hjälp av ett musikföretag, (säg Royal Streaming) som sköter musiken åt dig så ska ingen behöva genomlida julmusikstortyren någonsin igen!

 

Omtänksamma som vi är delar vi även vår officiella Jullista som förgyller julen i varje hem och hus.

 

Slutligen säger vi, -Julen kommer endast en gång om året, ta hand om dig och dina medmänniskor och njut av allt det goda som julen för med, inklusive den stämningsfulla julmusiken!

 

God Jul önskar Royal Streaming! 

 

Läs fullständig rapport från Handelsanställdas förbund här:

https://handels.se/om-handels/aktuellt/musik-i-butik-rapporten-alla-pratar-om/

 

 

 

Mustaschkamp och tillskott på kontoret!

För att uppmärksamma och stödja Mustaschkampen till förmån för prostatacancer och manlig hälsa, har några av killarna på kontoret tagit initiativet till att under november månad odla sina mustascher. På några av deltagarna får man kolla extra noga för att skymta utväxten, men i den här kampen är det sannerligen deltagandet som är det viktiga och inte själva resultatet. (Chefen som hoppade av efter endast en veckas sparande lovar kompensera för nederlaget och skänka ett väsentligt bidrag till Prostatacancerförbundet som står bakom kampanjen).

I skaran av de tappra killarna som är med och kämpar finns även en nykomling på Royal Streaming, Dylan Holtlind (i mitten) som sedan en månad tillbaka varit en del av vår IT- och supportavdelning. Välkommen till Royalfamiljen Dylan och stort lycka till i Mustaschkampen (du ser ut att ligga hyfsat bra till just nu).

 

Läs mer om hur du kan vara delaktig i Mustaschkampen och stödja insamlingen till förmån av prostatacancer.

https://mustaschkampen.eu/

 

Vill du jobba hos oss? Vi söker en person till vår Support.

Är du social, strukturerad och lite tekniskt lagd? Vill du jobba med musik och några av Skandinaviens största varumärken?  Då ska du fortsätta läsa.

Royal Streaming levererar musik och tekniska lösningar till butiker världen över och fortsätter att växa. Nu behöver vi fylla på med ytterligare en person till vårt Supportteam.

 

Arbetsbeskrivning
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att via telefon och mail supportera bolagets befintliga och potentiella kunder, aktivt och proaktivt. Till din hjälp har du förutom duktiga kollegor även våra övervakningssystem.

Hos oss är kunden alltid i fokus och du arbetar ständigt mot vårt mål – att få ännu nöjdare kunder. Du strävar alltid efter att hålla den absolut högsta nivån på vår tjänst och framförallt på vår service. Tillsammans med ditt team tar du även hand om våra löpande testprojekt ute hos potentiella kunder och ansvarar sedan för lanseringen när samma testkund blivit vår kund, det vill säga ser till att tekniken fungerar på alla platser.

Din profil
Förutom att du är allmänt tekniskt intresserad, räknar vi med att du är strukturerad och tycker om att lösa problem. För oss är viljan, attityden och inställningen absolut viktigast!

Våra kunder finns i hela världen och därför kräver vi att du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska. Detta är arbetsplatsen för dig som är ansvarsfull, driven och som triggas av att arbeta självständigt i en utåtriktad roll samtidigt som du är en generös och omtyckt lagspelare.

Om oss
Vi är ett bolag med stark entreprenörsanda som jobbar i en kreativ och inspirerande miljö med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan alla våra avdelningar. Vi är ett sammansvetsat gäng som alla har musikintresset gemensamt och som brinner för att leverera rätt sound till våra kunder.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast.
Placering är på huvudkontoret i centrala Uppsala.

Intervjuer sker löpande.
Sista ansökningsdag: 24/9-2018

Skicka ett personligt brev och din cv till [email protected]
Eventuella frågor besvaras av Emilia Maric, 0704-851 517, [email protected]

 

Vi värmer upp sommarens viktigaste festival!

 

Sommarens hetaste och viktigaste festival kommer till Uppsala på fredag! Vi på Royal Streaming är taggade upp till tänderna och dessutom stolta samarbetspartners till onsdagens förfest på Radission Blu Hotel Uppsala.

Queens of Pop är en ny endagsfestival som jobbar för att lyfta fram kvinnliga popmusiker i rampljuset, på lineupen finns namn som inga mindre än Icona Pop och Zara Larsson. Festivalen är en satsning av Paraply & Curling i samarbete med Live Nation som tillsammans vill bidra till att göra musikscenen mer jämställd.

Initiativet Jämställd festival började år 2012 föra statistik över könsfördelningen på Sveriges största musikfestivaler, det året var endast 17 procent av bokade akter kvinnor. Man skulle kanske tro att vi kommit längre än så idag, speciellt när det fullkomligen kryllar av fantastiskt begåvade kvinnliga popartister i branschen och visst har siffrorna ökat något de senaste åren men det finns fortfarande mycket att jobba på och därför är denna festival välbehövlig och mycket välkommen tycker vi på Royal Streaming.

På onsdag arrangerar Queens of Pop en förfest på Radisson Blu Hotel i Uppsala där vår musikdesigner Sandra Leto värmer upp gästerna med ett DJ-sett i popdrottningars anda inför festivalen.

 

Sandra Leto. DJ, Music Design – Royal Streaming.

– Det ska bli sjukt kul att spela på förfesten, det här är både stort och viktigt för mig och alla tjejer i musikbranschen. Därför ser jag fram emot onsdagens spelning extra mycket och jag är så peppad inför festivalen på fredag, det är en helt galen lineup. Min personliga favorit av artisterna på festivalen är Alma, hon spelas flitigt hos många av mina kunder som jag ansvarar för på Royal Streaming. Jag tycker hon är superball och gör många roliga samarbeten med andra coola brudar, det är verkligen girlpower på skyhög nivå och det är omöjligt för mig att inte gå igång på sådant.  / Sandra Leto.

 

 

 

 

 

 

 

Börja ladda inför fredag redan nu till Queens of Pops officiella playlist!

 

 

Mer information om Queens of Pop Förfest på Radisson Blu Uppsala hittar du här:

https://www.facebook.com/events/2038958256420750/

 

Nya familjemedlemmar och full fart framåt på Royal Streaming!

Här på Royal Streaming är det som vanligt full fart. Under våren har flera intressanta kunder tillkommit och i och med det har vi värvat ännu ett par härliga medlemmar till Royalfamiljen, -Välkommen Philip som är ny på IT- och supportavdelningen och Emil som stärker upp musikteamet!

Våra nya kollegor och vänner Philip (t.v.) och Emil (t.h.) känner in vårsolen på vår trappuppgång.

 

Mycket händer som sagt på Royal Streaming och vi jobbar ständigt för att utvecklas som företag. I dagens höga tempo och framtidsfokus är det lätt att missa att stanna upp och se alla framgångar och den tillväxt vi har haft. Vi växlar några ord med vår Head of Music, Oscar Mathlin som har varit med på Royal Streamings resa i snart åtta år. Han har sett företaget växa från ett litet lokalt bolag med endast tre anställda till där vi är idag, med kunder och spännande samarbeten över hela världen.

 

Oscar Mathlin, Head Of Music – Royal Streaming

”Det är häftigt att titta på Royals utveckling och reflektera över allt som har hänt sedan jag började, som ensam musikdesigner till att nu jobba i ett team på fem personer, som tillsammans med vår IT- och supportavdelning levererar en grym tjänst till våra kunder. På en konkurrensutsatt marknad har vi fortsatt växa och det visar att erfarenhet kombinerat med hårt arbete ger resultat, och jag är stolt över att ha varit med från början.”

 

 

 

 

Vi är stolta och tacksamma över att ha fått ta del av Oscars utveckling och kompetens under åren!

 

Hur låter det hos kund?

I dagarna gav sig vårt musikteam i väg på en utflykt till Mall of Scandinavia för att besöka våra kunder i gallerian. – Vi brukar se till att besöka våra kunder så ofta vi har möjlighet, det är viktigt att höra hur soundet man skapat för varumärket låter på plats eftersom att ljudbilden och känslan i butiken kan vara en annan än den när man sitter framför datorn och väljer musiken, säger Jonas Malm, Musikdesigner på Royal Streaming. Det är även bra att prata med butikspersonalen och få feedback kring hur de upplever musiken, vi fokuserar ju mycket på hur varumärket ska låta och att kunderna ska trivas men det är självklart även viktigt att butikspersonalen också uppskattar musiken, tillägger Jonas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotopaus efter att ha blivit beauty boostade på Lyko

Vår Musikdesigner Sandra Leto erkänner att hon ofta går in privat och smyglyssnar på musiken på Lyko. -Varje gång jag går förbi en Lykobutik måste jag gå in och bara lyssna en liten stund. Alla kunder är roliga att jobba med på olika sätt men Lyko blev precis kund hos oss när jag började arbeta för Royal Streaming och det var mitt första uppdrag att ta fram ett sound för varumärket, på så sätt känner jag kanske lite extra för just Lyko. Sedan är tanken att själva soundet för Lyko ska representera skönhet inifrån och ut samt ha en positiv vibe som får en att vilja slänga lite extra med håret, så jag tycker bara att det är bara härligt att gå in i butiken en stund och boosta självförtroendet med härlig feel good musik, säger Sandra och slänger håret över axeln.

 

Om du också vill boosta dig med feel good musik men inte är i närheten av en Lykobutik har Sandra såklart styrt en lista med några av sina senaste favoriter från kanalen.

 

 

Pressmeddelande:

Royal Streaming tecknar avtal med Stadium

Från och med årsskiftet 17/18 är samtliga Stadium Groups butiker ljudsatta av musiktjänstföretaget Royal Streaming. Royal Streaming ansvarar därmed för vilken musik som spelas i sportkedjans samtliga butiker. 

– Vi vill inspirera till en aktiv livsstil och det är därför viktigt med samarbeten som stöttar det och kan hantera våra behov. Till exempel behöver Stadium och Stadium Pulse egna designade musikkataloger som Royal Streaming levererat till oss. Efter att vi testat konceptet i ett flertal butiker bestämde vi oss, säger Susanne Stille, Marketing Coordinator Stadium.

Avtalet löper i tre år och innefattar över 170 Stadium-, Stadium Outlet- och Stadium Pulse-butiker i Sverige, Finland och Tyskland. Royal Streaming levererar även, förutom de designade ljudkoncepten, den tekniska lösningen till samtliga butiker. Gustav Nordlindh, VD på Royal Streaming berättar att Stadium länge varit en drömkund. 

– Stadium är ett fantastiskt varumärke som alltid ligger i framkant, som vågar testa och som gör det riktigt bra – vi är en bra match! Vi har jobbat hårt för att hitta rätt designade ljudprofiler för samtliga koncept, det har varit utmanande men samtidigt relativt enkelt, kanske just för att Stadium är ett så väletablerat och välkänt varumärke som så många kan känna en stark koppling till. Att vi står som helhetsleverantör känns otroligt spännande och vi ser fram emot ett långt och bra samarbete.

För mer information.
Gustav J. Nordlindh, VD, Royal Streaming
Mobil: 0734-454545
E-post: [email protected]

Angelica Larsson, PR & Informationsansvarig Stadium
Mobil: 070-5803931
E-post: [email protected]

Om Stadium
Stadium är Sveriges största sportkedja och med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Stadium Pulse har företaget cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som är Sveriges största sportläger. Koncernen har cirka 3 800 anställda och omsättningen 2015/2016 var cirka 6,8 miljarder kronor inklusive moms. Företaget ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer samt Ikano S/A. Stadium vill inspirera till ett aktivt liv för alla. www.stadium.se.

Om Royal Streaming
Royal Streaming är Nordens snabbast växande företag inom musiktjänster till retailmarknaden. Royal Streaming levererar sedan starten 2006 musik och tekniska lösningar till butiker över hela världen.