Royal Streaming utvecklar musiktjänst till Svenska kyrkan.

Till vardags ljudsätter musiktjänstföretaget Royal Streaming butiker, restauranger och hotell världen över och sedan i höstas kan de även lägga till kyrkor i portföljen. Tillsammans med Svenska kyrkan har de nämligen utvecklat en musiktjänst för uppspelning av musik i kyrkans lokaler som sedan våren 2019 saknat en fungerande och framförallt laglig musiktjänst.
– Detta var inte exakt det vi gör till vardags men det fanns ett tydligt behov som Svenska kyrkan behövde ha hjälp med och det var en utmaning i sig. Många av delarna hade vi ju redan på plats i form av löpande rapportering till rättighetsorganisationerna, så den stora utmaningen var att få till bygget för uppspelning, säger Gustav Nordlindh, VD på Royal Streaming”.
Målet var att bygga en användarvänlig och enkel musiktjänst med möjligheten att bygga spellistor till bröllop, dop och begravningar. Nu kan man i ett eget gränssnitt söka efter låtar och bygga egna anpassade spellistor för att spela upp dem vid respektive tillfälle. Tjänsten har mottagits mycket bra och många av församlingarna har efterfrågat en tjänst likt just denna.
– Vi kommer att fortsätta utveckla musiktjänsten under året efter feedback från församlingarna. Intresset och engagemanget är stort vilket är väldigt roligt, säger David Axelson-Fisk som varit ansvarig för bygget från Svenska kyrkan. En sådan här tjänst har varit efterfrågad och det känns såklart superkul att vi hittat en lösning för alla våra enheter ute i landet.
– Vi har lång horisont på allt vi gör och det har Royal Streaming också så vi ser fram emot att fortsätta vårt  goda samarbete och bygga vidare på detta.

Vid frågor kontakta:
Gustav Nordlindh, Royal Streaming
[email protected]
David Axelson Fisk, Svenska kyrkan
[email protected]