Musik i butik

När en person stiger in i din butik stiger de in i din värld. Det är upp till företaget att se till att kundupplevelsen blir så bra som möjligt. Det handlar om mer än bara kundservice, ett varierat utbud och en ren lokal. Allt som personen ser och framförallt hör kommer att påverka vad de tycker om butiken och i sin tur varumärket. Rätt musik i butiken är lika viktigt som god kundservice.

Musikens påverkan på människan har studerats flitigt och även butiksmusik har genomgått flera studier. Från dessa studier går det att dra flera lärdomar, bland annat att musiken påverkar oss mer än vad vi tror. Med vår hjälp kan du använda butiksmusik för att påverka kundernas känslotillstånd och engagemang. Med rätt musik i butiken kan du skapa en behaglig butiksmiljö vars syfte är att skapa en bättre kundupplevelse och förbättra försäljningen.

Att välja rätt musik är en konst i sig. Det handlar om att reda ut vad varumärket står för, vilka värden man vill förknippa varumärket med och vilken typ av musik målgruppen tycker om. Även faktorer som BPM, genre, volym, känsla samt yttre faktorer som tid på dygnet och rådande musiktrender påverkar musikvalet. Det är mycket att hålla reda på, vilket är en av anledningarna till att vi erbjuder våra tjänster. Dessutom finns det ytterligare en faktor att tänka på, nämligen rättigheter och licenser. Allt detta har vi koll på.

För att få spela musik i butik behövs en musiklicens. Det finns även andra typer av licenslösningar, exempelvis går det att hitta en mer ekonomisk lösning genom vår tjänst Royal Artist. Om du vill ha hjälp med att spela musik i din butik kan du med fördel höra av dig till oss. Vi tar hand om mer än bara din butiksmusik, med vår hjälp får du en komplett lösning som innefattar musiken, rättigheterna och även tekniklösningar och support.

Kontakta oss så berättar vi mer!