Musik gör dig mer effektiv på jobbet!

Man brukar prata om Mozarteffekten – att man blir smartare av att lyssna på klassisk musik, men det är inte bara klassisk musik som stimulerar hjärnan och kreativiteten.
En studie genomförd av företaget Mindlab International visade att 9 av 10 anställda presterade bättre när de fick lyssna på musik under tiden de genomförde arbetsuppgifterna.
Musik är ett kraftfullt verktyg inte endast för att öka medarbetares effektivitet, utan även för att stärka den mentala hälsan och välmåendet. Anställda kommer att uppleva en mer positiv känsla inför arbetet, säger Dr David Lewis, neuropsykolog och ordförande på Mindlab International.

En intressant del i denna studie är att det även visar sig ha betydelse vilken sorts musik man lyssnar på under olika arbetsuppgifter.
Klassisk musik  -lämpar sig bäst om du jobbar med matematiska problem eller svårare uppgifter som kräver stort fokus.
Pop musik  -slår du på om du t ex jobbar med omfattande databearbetning eller ofta jobbar mot en deadline.
Ambient musik  -skapar lugn och hjälper dig att lösa komplexa ekvationer med bravur.
Dans/Elektronisk musik  -gillar du just den här sortens musik kan du glatt lyssna vidare eftersom denna genre faktiskt visade sig vara den mest effektiva på samtliga ovannämnda punkter.

För oss på Royal Streaming är resultaten i denna studie kanske inte helt förvånande eftersom vi sedan lång tid tillbaka förstått vikten av att välja rätt musik för rätt tillfälle. Vi arbetar dagligen med att ljudsätta miljöer för att förstärka upplevelser och varumärken men det är givetvis alltid intressant att se svart på vitt hur pass mycket musik faktiskt påverkar oss människor. Det är något som gör oss ännu mer motiverade till att fortsätta göra det vi gör mest, jobba passionerat med musik och förse våra kunder med rätt sorts musik för just deras ändamål.
Läs mer om studien av Mindlab international i hela artikeln på The Telegraph!
http://www.telegraph.co.uk/business/2016/06/02/this-is-the-kind-of-music-you-should-listen-to-at-work/

       Sandra Leto