Det är nu vi behöver musiken som allra mest!

En hel värld engagerar sig och sprider hopp med musik.
Aldrig förr har flödet i socialmedier varit fyllt med så många musikrelaterade inlägg. Världsartister ger konserter online, DJ’s bjuder in till livesända gig på facebook och spontana karantänkonserter från Italiens och Spaniens balkonger sprider sig viralt.
Trots att både livekonserter och nöjesaktiviteter ställs in tystnar inte musiken, tvärtom, det verkar som det är nu vi behöver musiken som allra mest!
Vi delar några av våra favoritklipp samt tipsar om kommande musikevent.
Makarna Gilmour rockar loss hemma under isoleringen och alla hjärtans smälter.
https://www.facebook.com/BBCRadioCornwall/videos/210971983446580/?v=210971983446580
 
Pampigt när Bella Ciao ljuder över Italiens gator.


Together at home
är ett av de största engagemangen som skapats under karantänen i samband med Covid-19. I samarbete med WHO ger världsartister solidariska spelningar från sina hem. Musikern Chris Martin, från Coldplay, var den som startade initiativet måndagen 16 mars.

Även flera svenska artister och mediaaktörer deltar i engagemanget, P3 Session utökar sina livespelningar som nu spelas in utan publik. Här är Daniel Adams Ray och Janice med en riktigt grym cover av Lovesick med Mura Masa.

.
Det finns massor av live streamade spelningar och events att se fram emot, här tipsar till exempel Billboard om världsartisternas kommande konserter:
https://www.billboard.com/articles/columns/pop/9335531/coronavirus-quarantine-music-events-online-streams
Vi behöver musiken mer nu än någonsin, så låt oss fortsätta spela och dela den med varandra, tills vi dansar tillsammans ute på gator, torg och konserter snart igen!
Tills dess, -Stay safe!
Royal Streaming.