J.Lindeberg

J.Lindeberg, idag ett av Sveriges ledande modemärken med stort fokus på golf, skidåkning och träningskläder, grundades av Johan Lindeberg redan 1996 och idag finns både butiker och återförsäljare över hela världen. Från start var kollektionerna inriktade åt casual sportswear och endast för män, men började sedan även släppa linjer för kvinnor och till slut landa i vad J.Lindeberg är idag, ett edgy streetwear märke som inte vill nischa sig, men som alltid har en touch av 70-talet.
Vi träffade Sara, butikschefen för J.Lindebergs flagship store på Biblioteksgatan i Stockholm för att spåna kring ett musikkoncept för varumärket. Tidigare hade varje enskild butik själva satt ihop spellistor för respektive butik, någonting vi nu skulle hjälpa dem bort ifrån. Det är ju vår fulla övertygelse att varumärken behöver ett sound som speglar dem oavsett vilken butik eller lokal man befinner sig i.
Vi var eniga om att vi ville skapa något unikt, något som bröt mot det konventionella soundet som präglade andra klädbutiker i branschen. Det skulle förstärka butikens sensationella och särpräglade design som skapats i samarbete med arkitekten David Thulstrup. I samband med detta lanserade J.L sin nya inriktning, där barriärerna mellan Sport och Fashion bröts och där man jobbade i gränslandet mellan dem. Där det tidigare var två separata delar av sortimentet, en del som präglades av den Italienska ”sprezzatura”-looken, och en annan med fokus på sportkläder, har man idag mer på Rock’n’Roll som gifter sig med sportkläderna. Kul!
Så hur låter J.Lindeberg då?
Jonas Malm, en av våra musikdesigners har jobbat med konceptet från start och säger följande:
Känslan vi landade i var instrumental dansmusik i elektronisk men även i organisk tappning. Det var viktigt att det skulle vara okända låtar som känns coola och lite underground, ingenting man hör på radio. Kanalen inleds med lugn lounge och lo-fi beats och går sedan över i Techno, House och inslag av Jungle beats under dagen. Vi valde att runda till soundet med fler organiska element för att skapa jämvikt i butiken med futuristiska inslag och en blinkning till 70-talet då det övriga konceptet är ganska hårt och minimalistiskt.
Det är ett kul koncept att jobba med eftersom det är nischat till lite smalare musikstilar än många andra butiker vilket gör det mer utmanade att uppdatera kanalen varje månad.
Utöver den månatliga musikuppdateringen arbetar vi även med deras Sociala medier där vi tillsammans med deras marknadsavdelning tar fram låtar till deras reklamfilmer
 
Lyssna in Jonas Top 10 J.Lindeberg-tunes!