Release på Royal Streaming!

Fredag betyder alltid ’New Music Friday på Royal Streaming. Denna fredag är vi extra taggade över detta då vår kollega och Musikdesigner Emil Nyströms popduo EZ släppt en ny singel! Curame heter låten och allt vi kan säga är att Despacito, Luis Fonsi och Daddy Yankee har fått konkurrens! -Wow Emil, vi är så stolta!
EZ är en latinpop duo beståendes av Emil Nyström och Zandro Santiago. Båda med en lång bakgrund i musikbranschen, Emil har medverkat i musikaler som Mamma mia på Cirkus och Jesus Christ Superstar på Göta Lejon. Zandro känner kanske flera igen från pop-metalbandet Dead by April.
2014 möttes deras vägar när de jobbade med musikalen American idiot och 2016 började de skriva musik tillsammans. Det hela kom att landa i ett projekt där de valde att skriva latinpop på spanska och man hör tydliga influenser från artister som Nicky Jam och Gente de Zona. Att sjunga och skriva latinpop kom inte helt taget ur det blå eftersom Zandro har rötter i Spanien, men det var verkligen en annorlunda väg att gå med tanke på killarnas gemensamma idoler och musikaliska förebilder som b l.a. banden Kashmir, Marianas Trench och Toto. De tycker ändå att detta projekt är hur kul som helst och rolig en utmaning. Nu satsar de hårt på duon och musiken och under våren släpper EZ ytterligare tre spår för att till sommaren komma ut med en EP. Så spännande!
Följ EZ på Instagram https://www.instagram.com/ez__oficial/ och håll koll på kommande spelningar och släpp + övrigt kul killarna hittar på 😉