Samma (jul)visa varje år…

Varje år runt jultider får vi rapporter om hur julmusik påverkar vår mentala hälsa och framförallt hur butikspersonal lider av att dag ut och dag in lyssna på både julsånger och bjällror.
Rapporterna vittnar om att julmusiken anses vara en plåga, rent av tortyr när personalen dag efter dag får höra upprepandet av både julsånger och bjällror. I en av rapporterna som släppts av Handelsförbundet, ifrågasätts till och med arbetsmiljön, om den över huvud taget ens är bra?
Nu är det ju så att vi anser att man bör vara lite källkritisk till detta, det verkar ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med julmusik som många rapporter vill få det att låta. Undersökningen visar faktiskt också att det även finns ett stort antal butikspersonal som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag. Många hatar den, men många älskar den också och det går inte att undgå att den gör jobbet som en stämningssättare.
Vad kan man göra för att få personalen i rätt mood och inte tröttna på julmusiken då? Jo man kan tänka på att hålla jullistan uppdaterad! Varje år släpper artister nya jullåtar, men även olika versioner av traditionella låtar. Variationerna och mixen av låtar bör få även den skeptiska personalen att uppleva julmusiken som ny och fräsch. Trots bjällror.
Här får ni lite julgodis från oss till er, årets jullista av Royal Streaming!