Välkomna Texas Longhorn!

Mycket stolta har vi ingått samarbete med en av våra favoritrestauranger
Texas Longhorn, kedjan som satt Steakhouse på Sveriges matkarta med restauranger över hela landet.
Texas Longhorn står för trygghet, stabilitet, kvalitet och enkelhet – en rustik känsla där musiken spelar en otroligt viktig roll tillsammans med det övriga.
– I folks ögon (och öron) är kanske konceptet väldigt nischat men det finns så mycket skön musik att spela för att skapa en bra stämning på restaurangerna förutom country och annan ”självklar” musik, säger Jimi Metz, franchise manager på Texas Longhorn. Vi hade nog fastnat lite i vårt tänk kring detta och behövde komma vidare och knyta ihop musiken med kedjans utveckling i övrigt.
Jonas, musikdesigner på Royal Streaming är den som har arbetat fram Texas Longhorns nya sound.
– Det har varit en jätterolig process, inte bara för att jag gillar hela konceptet utan också för att det här är musik som ligger mig varmt om hjärtat även privat, vilket faktiskt gjorde detta till en större utmaning än jag trodde. När Texas-gästen kliver in i restaurangen ska det kännas som att han/hon klivit rätt in i den amerikanska södern, han/hon ska känna att man kan sätta sig ner, slappna av och fokusera på att må bra och självklart äta god mat. Hela det övriga konceptet andas ju precis detta så för att hitta rätt sound har jag fokuserat på att blanda modern Country rock med Southern rock, Americana och Folkpop.
Samarbetet mellan oss och Texas Longhorn inleddes för ett tag sedan och förutom ett nytt sound blev vi ju nyfikna på om de märkt någon annan skillnad redan nu?
– Rent tekniskt har vi nu en smidig och driftsäker lösning som är anpassad efter dygnets alla timmar i både låtval och tempo, säger Jimi. Och om man ser till det mjuka så har det visat på en direkt god effekt. Feedback från en av restaurangägarna efter första helgen var att man kunde känna av en varm och avslappnad atmosfär i matsalen och att musiken flöt med i linje med den övriga känslan som vi vill förmedla.
Som sagt, stolta och glada välkomnar vi Texas Longhorn till oss!